Eropuit

Bij je tent, caravan of camper zitten, een beetje voor je uit kijken of een boek lezen, genieten van het gekwinkeleer van de vogels, hazen over het terrein zien rennen, een rondje over het kerkepad lopen en de paarden en koeien groeten… zo begint het.

eropuit

Na deze fase van bijkomen en ontspannen, komt de tijd om eropuit te gaan. Vanuit De Marsbelte valt er veel te zien en te doen:  wandelen, fietsen, musea en Hanzesteden bezoeken, je onderdompelen in festivals en andere evenementen.

wandelen en fietsen

Voor wandelen en fietsen zit je goed in Salland. Het fietsknooppuntensysteem brengt je naar de mooiste plekjes. De Sallandse Heuvelrug ligt op twintig kilometer van De Marsbelte. Vanuit Haarle kun je met je wandel- en fietsroutes in dit Nationaal Park beginnen. Parkeer bij Herberg Erve De Pas voor een aangenaam begin van een mooie dag in de natuur. Hier begint deze rondwandeling van tien kilometer: https://www.wandelzoekpagina.nl/wandeling/trage-tocht-sprengenberg/12398/

Camping De Marsbelte
Sallandse heuvelrug, Sprengenberg

langs de IJssel

In de IJsselvallei vind je het natuurgebied ‘De Duursche Waarden’, met mooie wandelroutes

Bezoek het informatiecentrum van Natuurmonumenten in Den Nul, een gehucht tussen Olst en Wijhe. Je kunt er een wandelroute beginnen, maar ook op het terras genieten van het uitzicht over water en uiterwaard, met koffie of een lekkere lunch. Voor de kinderen is er een waterspeelplaats.

pril geluk in de Duursche Waarden

zwemmen

Verder is dit een prima plek om te gaan zwemmen. Je vindt er namelijk het natuurzwembadDe Lange Kolk’ met een fijn strandje met afgebakend plonswater voor de allerkleinsten. Kijk even hier voor info over de waterkwaliteit .

steden en musea

De historische Hanzesteden Deventer en Zwolle zijn een bezoek meer dan waard. Je kunt ernaartoe met de trein vanuit Wijhe, dan heb je geen parkeergedoe in de binnensteden.

Op 1, 2 en 3 juli voltrekt zich in Deventer het jaarlijkse festival ‘Deventer op Stelten’, met fascinerende acts uit binnen- en buitenland. In het eerste weekend in augustus is er de beroemde boekenmarkt, langs de IJssel. De grootste van Europa, zegt men. De markt wordt altijd voorafgegaan door ‘DichterBij’, een poëziefestival rond Theater Mimik. Check de websites. Natuurlijk is Deventer, met zijn gave, middeleeuwse binnenstad ook zonder evenementen een aantrekkelijk uitje.

Zwolle heeft eveneens een prachtige, oude binnenstad. Daar vind je het bekende museumDe Fundatie’ met z’n indrukwekkende dakkoepel. De evenementenkalender van Zwolle biedt een keur aan activiteiten, zoals het PROTO festival en de Blauwvingerdagen, de ‘gezelligste braderie van Nederland’.

Op fietsafstand van de camping ligt de dépendance van museum ‘De Fundatie’: KasteelHet Nijenhuis’, waar niet alleen de collectie, maar ook de kasteeltuinen en het kasteel zelf de bezoekers zullen aanspreken. Deze wandeling van tien kilometer begint bij het kasteel Landgoed ’t Rozendael-’t Nijenhuis.

Liefhebbers van rhythm-and-blues komen volop aan hun trekken bij het Ribs & Blues festival tijdens het pinksterweekend in Raalte.

Camping de Marsbelte
een groene oase

op de camping

Na al die activiteiten is het weer heerlijk om terug te keren naar De Marsbelte, naar die fijne plek voor je tent, je caravan of kampeerhut om een beetje over de velden te staren en te genieten van het buitenleven en de rust…

Rondwandeling van vier kilometer vanaf de camping
eropuit vanaf De Marsbelte